Fördelar med att anordna en konferens

Hur man planerar en konferens
March 16, 2019
KONFERENS STOCKHOLM
Bästa platsen för en konferens
May 16, 2019

Fördelar med att anordna en konferens

Det finns ett flertal anledningar till varför en konferens är ett bra val, och något som alla borde anordna med jämna mellanrum. Till att börja med är det ett utmärkt sätt att introducera nya rutiner eller produkter, man samlar alla på ett och samma ställe för att slippa upprepa informationen flera gånger. Men det är också ett bra sätt att göra denna information mer personlig och skapa en möjlighet för diskussion.

Man kan alltid skicka ut en intern e-post med den information som ska ges, alla kan läsa den och se vad det handlar om. Ibland är detta det bästa sättet och något som de flesta företag också utnyttjar regelbundet. Men andra gånger kan det vara bra att träffas personligen, och utbyta tankar om allt det nya. Det behöver inte ens vara något nytt, rent allmänt så är gruppdiskussioner och föreläsningar något som visat sig vara mycket effektiva.

Grupparbete och ledarskap

Allt fler företag satsar på att styrka gruppkänslan och hjälpa de anställda att samarbeta mer. Man skapar team och en produkt eller projekt ska vara ett resultat av gemensamma ansträngningar. Det har visat sig att detta fungerar bättre än när alla jobbar på sin lilla del separat, för att sedan förena det hela till en enhet. Istället är varje steg av produktionen eller arbetet viktigt, och man ser till att styrka denna känsla av grupparbete.

Kick-off & konferensanläggningar Skärgården i Stockholms Skärgård

Northern Hemisphere har jobbat med detta i många år, att skapa en atmosfär för konferenser och teambuilding som verkligen fungerar. På vår egen lilla ö i Stockholms mellersta skärgård så har vi ett basläger, men det hindrar oss inte från att anordna konferenser och aktiviteter var som helst i landet. I samband med konferensen vill många nämligen ha aktiviteter som styrker gruppen och även tränar upp förmågan till ledarskap. Detta görs ofta genom fysiska aktiviteter som en femkamp, men även genom att njuta av omgivningarna tillsammans och slappna av lite extra. Det finns ingen som stör ute på vår ö, utan man kan verkligen låta stressen rinna bort och istället komma närmare den som sitter bredvid en.

Konferenser som ger mycket

För detta är ett av våra mål med att anordna konferenser Stockholm skärgård- att komma närmare sina medarbetare. Att lära känna varandra under trevliga förhållanden och lära sig samarbeta ännu bättre. En del som bokar in sin konferens med oss har redan utmärkta relationer på arbetsplatsen med team som verkligen jobbar tillsammans. Då kan en konferens vara ett led i att behålla denna stämning och situation. Andra gånger börjar vi från grunden och bygger uppåt, det är den enda riktning som betyder något för oss.

Vem skulle kunna tänka sig att en konferens skulle kunna betyda så mycket? Det är alltså inte bara en fråga om att presentera kalla fakta, även om dessa också är viktiga. Istället handlar det om att skapa en arbetsmiljö och atmosfär på arbetsplatsen som gör att alla trivs, vilket i sin tur resulterar i bättre prestationer. Båda resultaten är mycket viktiga, vilket gör konferenser en värdefull del av ett företags årliga planering.