Hur man planerar en konferens

Konsten att anordna en konferens
February 16, 2019
KONFERENS STOCKHOLM
Fördelar med att anordna en konferens
April 16, 2019

Det finns mycket att tänka på inför en konferens, den kostar pengar och man vill inte slösa med sina resurser. Därför är det viktigt att välja en bra arrangör som har både kunskap och erfarenhet av vad som behövs för en lyckad konferens. Ofta måste man börja planering i god tid, långt innan det är dags för själva mötet. En konferens Stockholm skärgård kan erbjuda alla deltagare det allra bästa både för konferens Stockholm skärgård och det man gör när dagens möten är slut.

Var och när ska konferensen hållas?

Det är ganska vanligt med en konferens på hösten, som ett sätt att komma igång med ruljangsen efter sommar och semestrar. Eller så lägger man den på vårkanten, när alla börjar bli lite trötta och har behov av något extra för att orka jobba tills det är dags för sommarlov och semester igen. Dessa perioder är alltså de mest populära och vill man ha ett speciellt datum gäller det att vara ute i god tid. Men eftersom det tar en del tid att bjuda in och planera allt så brukar man rekommendera att prata med arrangören så fort som möjligt.

Banner

Vilken dag i veckan som konferensen hålls kan också påverka möjligheterna för att få just de dagar man vill ha. Det säger sig självt att om till exempel onsdagar är en populär dag så kanske man måste justera sitt eget val om en viss vecka är den enda som man kan hålla sin konferens. Eller så är dagen viktigaste och man kan anpassa veckan- detta är ytterligare en anledning till att kontakta Northern Hemisphere så fort som möjligt. Vi är bra på att hitta lösningar och komma upp med något som gör våra kunder nöjda.

Frågan om var konferensen ska hållas är också viktig. Det ska vara lätt för alla deltagare att kunna ta sig till platsen. Om det handlar om en intern konferens för bara en enda arbetsplats kanske man kan hyra en buss eller göra någon form av arrangemang för alla. Stockholms skärgård är ett utmärkt val för man kommer bort från staden utan att behöva flyga i flera timmar eller på annat sätt använda allt för mycket tid för transport. Den ligger runt hörnet, är lätt tillgänglig men ändå fantastiskt vacker och inbjudande.

Konferensens program och andra aktiviteter

Det har blivit vanligt att hålla möten och föreläsningar under en del av dagen, för att sedan ägan sig åt annat. Ett alternativ kan vara att ha en intensiv dag med diskussioner och information för att sedan ta en eller flera heldagar till allt det andra. Helt klart ska man också utnyttja kvällarna till att njuta och lära känna varandra under avslappnade förhållanden.

Vi har så många olika förslag på hur man kan planera en riktigt lyckad konferens. Listan är lång och utförlig och det som inte finns med där kan vi alltid fixa på något sätt. Det är viktigt med konferenser, vilket är anledningen till att de blivit allt vanligare. Med en arrangör som Northern Hemisphere är vi säkra på att man kommer att prata om konferensen i många år framöver.